post

До края на юли в София ще бъде изградена многофункционална открита спортна зона, която е единствена по рода си у нас. Проектът се финансира по европейска програма JESSICA и е на стойност 3 млн. лв., съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Обектът е разположен върху 24 дка на територията на парк “Възраждане”. Там ще бъдат разположени различни три футболни игрища, тенис кортове, открита площадка за тенис маса, игрища за стрийтбол, петанка, пързалка за кънки и хокей. Комплексът ще разполага с преместваеми трибуни със 150 седящи места, обясни тя, цитирана от iNews.

“Това е един от проектите, с които общински търговски дружества кандидатстваха и спечелиха, за да можем да подобряваме инфраструктурата на града”, каза кметът.

Строителството на спортната зона е започнало на 4 март и върви изпреварващо – 8 дни преди зададения график.

Общината е предвидила там да се се провеждат безплатно ученически спортни игри и дейности на районите. “Децата ще могат организирано да спортуват тук. И разбира се, всички хора, които вечерно време ще могат на осветление да спортуват до късно”, подчерта столичният кмет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *