post

Близо 200 участници от 20 страни ще се включат в седмото издание на Международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK, организиран с подкрепата на Община Пловдив и Фондация „Америка за България“,  в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Фестивалът, който се провежда между 19-ти и 28-ми юни в Пловдив, ще представи работата на дизайнери и артисти от цял свят в рамките на 24 експозиции, отворена програма, професионален форум, лекционен панел, детска програма, парти програма. Гости ще бъдат някои от най-известните имена в съвременния дизайн, а българският дизайн ще бъде достойно представен, както от нови, така и от вече утвърдили се имена.

Темата на седмото издание на фестивала е “Digital One“ и ще бъде разгледана в специално създадената за фестивала изложба Being Post-Digital (“Постдигитално съществуване”) с куратор Рене Беекман. Акцент на събитието е професионалният форум, който се провежда на 27-ми юни (събота) в Дом на културата „Борис Христов“. По традиция форумът на ONE DESIGN WEEK събира изтъкнати имена от цял свят, добре познати в сферата на дизайна и визуалните изкуства, които представят добри практики и актуални тенденции в сектора.

През 2015 г. ONE DESIGN WEEK събира многообразно съдържание от теми, техники и участници, подбрани така, че да приближат и вдъхновят аудиторията по темите на съвременния дизайн (графичен, изложбен, гейм, продуктов, социален, политически, текстилен, плакатен, принт, технологичен, дизайн на храна и т.н.), давайки й възможност за  един нов и свеж поглед към световните тенденции в сектора.

Изложбите в програмата на ONE DESIGN WEEK са подредени в различни локации в Пловдив – Капана,  пространства, базирани на главната пешеходна улица на Пловдив, арт-галерии и кафенета, Градската художествена галерия, Баня Старинна, Кино „Космос“, Дружество на пловдивските художници и др.

Мапинг на градското ДНК, вечер на иновациите, типографски трансформации, работилница за ситопечат, IKEA ART EVENT 2015, “Кухня за култура”, филмови прожекции, редица практически лекции и представяния са само малка част от събитията, които очакват участниците в отворената програма на ONE DESIGN WEEK 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *