post

Oчаква ни труден туристически сезон, а за летния туризъм към момента се отчита около 20 процента спад. Това съобщи ресорният министър Николина Ангелкова на туристически форум България-Италия. Тя се позова на експресни проучвания от последните две седмици.

Ангелкова не очаква чувствително влияние на кризата в Гърция върху българския туризъм. По отношение на туризма няма кой знае как тази ситуация да повлия върху нас, каза министърът на съвместна пресконференция с италианския си колега Дарио Франческини, предаде БТА.

По думите й има малък отлив, който вероятно се дължи на несигурността, която е в страната в момента, но от друга страна много от хората, които са решили да почиват Гърция, за заявили, че ще го направят. Българският министър препоръча при пътуване към южната ни съседка да се съобразим с обстановката.

България и Италия ще работят за създаването на общи туристически продукти за далечни пазари и съвместни инициативи, свързани с популяризирането на културно-историческия туризъм и на туризъм, свързан с археологическите ценности, коментира още министър Ангелкова. Двете страни могат да работят съвместно и за създаването на Съвет на министрите на туризма в ЕС. Италия проявява интерес към инвестиции, свързани с балнео, уелнес и СПА туризма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *