post

Представете си къща, коятоможе да се променя според метеорологичните условия навън. И ако това ви звучи футиристично или невъзможно, то вижте Motus – концепция за високо технологичен дом, който се влияе от климата. С различните варианти на приплъзване на панеите, като се осигурява засенчване, допълнителна изолация и защита на интериорните пространства от лошо време, или могат да бъдат отворени, за да позволи на слънцето да влезе.

Motus включва редица високотехнологични характеристики, които осигуряват адаптиращаспоред условията навън среда. Неподвижните дебели, статични стени, тавани и подове, в дома също може да се адаптират, за да направят средата в къщата възможно най-ефективна. Подвижните части на сградите са леки, въпреки големия си размер и могат да бъдат движени с ръка. В допълнение към устойчивите елементи, интериорът на сградата включва “микроклиматен басейн”, който се изпарява и осигурява прохлада през лятото.

Слънчеви панели са като екран, монтиран върху покрива на къщата също могат да се отварят и затварят. Поради хоризонтално движение, не е необходимо да се вдига нищо. Дизайнът “предвижда този гъвкав контрол върху топлинните печалби от слънчева светлина”, каза архитект Тод Фикс. “Така, ако днес е студен ден, сензорът ще усети, и панелите ще се затворят, за да се запази топлината вътре. Ако искате повече светлина в помещението, можете да отворите покрива, също като черупка на мида.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *