post

Швейцарската компания Ролекс се довери на японския архитект Кенго Кума за новия си офис в Далас, Текас. Проектът ще бъде на двете етажа, които се разминават, като така се получава визия на усукана срада.

Плановете включват тераси с растителност на всеки етаж, а на покрива ще има градина от дървета. Озеленяването е поверено на ландшафтния архитект Садафуми Ушияма, който е проектирал каменни стени, басейни и каскадни водопади.

“ОКолната среда е основна концепция за модерния опит, който включва природните и градските пространства”, обяснява Кума и добавя, че създава сграда, която съчетава природа и архитектура. По думите му новата сграда ще промени облика на Далас.

Rolex Building се очаква да отвори в края на 2016 г, смятат от предприемаческата компания Harwood International. Тя ще бъде и деветият завършен проект в градосутройствения план на областта, наречена Harwood.

Компанията си е партнирала с Rolex и преди 30 години, когато е построената първата офис сграда на швейцарския гигант. Новата постройка ще бъде с площ 12,714 кв.м, от които 5,241 кв.м са за офиси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *