post

Най-бързоразвиваща се компания в Европа през 2015 г. е българската ScaleFocus. Това стана ясно на бизнес наградите The International Business Awards, след проведен международен конкурс, в който участваха над 3700 фирми от над 60 държави, оценявани от 200-членно жури.

За първи път „златото“ в тази категория се връчва на българска организация. С над 100% ръст на бизнеса си през 2014 спрямо 2013 г. ScaleFocus изпреварва турска банка, турското подразделение на фирмата за дрехи Waikiki, английска консултантска компания и немска IT фирма, които заемат второ и трето място в категорията „Най-бързо развиваща се компания“.

ScaleFocus е и единствената българска организация в историята на конкурса The International Business Awards, която в една година печели три отличия: злато за най-бързо развиващата се компания, бронз – за Изпълнителен директор на годината, и бронз – за компания на годината в категорията ИТ услуги в Европа.

Преди броени дни централният офис на компанията се премести в офис сградата Capital Fort  и стана първият голям наемател на новия софийскии „небостъргач“. „През следващите три-четири години планираме да сме фирма с над 500 човека, с производствен капацитет предимно в България и Източна Европа, но и представителни офиси на няколко от топ локациите в света. Искаме да запазим български корени и да покажем на света, че България може да ражда качествени компании, опериращи успешно на международната сцена“, споделя Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus и един от съоснователите на фирмата. „В момента при нас работят около 220 специалиста, имаме офиси в София, Пловдив, Лондон и Мюнхен. Само от месец март 2015 г. до август 2015 г. сме открили над 60 нови работни места“, допълва той.

The International Business Awards са едни от най-престижните международни бизнес отличия. В конкурса ежегодно участват хиляди компании от цял свят. Златното отличие за България ще бъде връчено на церемония на 23 октомври 2015 г. в Торонто, Канада.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *