post

Изграждането на кръстовището на две нива при бул. „България” и бул. „Иван Евстатиев Гешов” трябва да започне до края на тази година или в началото на следващата. Това заяви зам.-кметът по направление „Транспорт и транспортна инфраструктура” в Столичната община Любомир Христов, цитиран от Дарик.

Той поясни, че „изпълнението ще бъде съвместено с изграждането на метростанцията на това кръстовище, част от третата линия от метрото”. Христов посочи също, че двата проекта са достатъчно сложни и ще доведат до стеснения на пътните платна и частично затваряне на движението.

Зам.-кметът коментира и наскоро обособената велоалея по бул. „Тодор Александров”, след като много от шофьорите недоволстват от отнетото пътно платно.

„От няколко години велосипедистите, настояват алеите да не са на тротоарите, тъй като се движат с висока скорост и застрашават пешеходците. Трябва да кажа, че цялостният проект не включва намаляване на броя на лентите за движение. В рамките на общия габарит на пътя, се запазват както броя на автомобилните ленти, така и велотрасето”, допълни още Христов пред радио София.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *