post

Sofia Ring Mall спечели наградата „Пет звезди“ на тазгодишното европейско издание на Международните награди за недвижими имоти (International Property Awards) в категорията „Развитие на търговски проект“. Церемонията по връчване на наградите се проведе в хотел JW Marriott Grosvenor House в Лондон, Великобритания. Конкурсът се провежда от 1995 г. и се счита за оскарите в архитектурния бранш.

Това е второто отличие на Sofia Ring Mall от Международните награди за недвижими имоти. През 2013 г., търговският център беше отличен с наградата „Най-добър търговски архитектурен проект“, където вече основен принос за наградата имаше уникалният му за страната дизайн. За разлика от 2013 г., сегашното отличие на Sofia Ring Mall му позволява да се състезава за наградата „Най-добър проект в Европа“ в своята категория.

Sofia Ring Mall поставя акцент не само върху шопинга, но и върху местата за забавление и прекарване на свободното време. С тази идея е съобразена и уникалната му архитектура, както и местоположението му между планината и центъра на града. Това е единственият мол в страната, който предлага на посетителите си толкова големи отворени пространства, широки тераси с изглед към Витоша, толкова много естествена светлина във вътрешността и зелени площи, простиращи се на над 28 000 кв.м.

Най-добрите проекти оценени с пет звезди от всяка от 48-те категории на конкурса, ще представлява европейския регион на International Property Awards 2015-2016. Един от тези победители във всяка категория ще спечели престижната титла „Най-добър проект в Европа“, който ще се съревновава с най-добрите проекти от останалите региони за отличието „Най-добър проект в света“. Резултатите от конкурса „Най-добър проект в света“ ще бъдат обявени по време на гала вечеря, която ще се проведе на 7 декември 2015 г., в Лондон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *