post

Имотите в центъра на София поевтиняха, а причината е струпването на много нелегални имигранти и бездомни хора в определени райони, съобщава Нова телевизия, цитирана от expert.bg.

През последните месеци районът на “Лъвов мост” и Халите се е превърнал в едно от най-нежеланите места за живеене в столицата. „Пълно е с хора от малцинствата и с бежанци. Нищо против нямам нито едните, нито другите, но стискаме чантите, трудно е. Има страх. Случваха се вече няколко криминални случки съвсем наблизо”, коментира Елена Милошева, която от години живее в района.

Полицейското присъствие там често е засилено, но това не успокоява хората от квартала, а цените на имотите продължават да падат. „За сериозен спад на цените на имотите там не може да се говори, въпреки че вече са с 50 – 60 евро на квадратен метър по-ниски в сравнение с друга централна улица като „Христо Ботев”.

Търсенето е по-сложно, сделките се сключват по-бавно, наемите са трудни”, обясни Калоян Богданов. Повечето сгради в района се нуждаят и от спешен ремонт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *