post

Uber стартира кампания за набиране на софтуерни инженери за разширяване на своя център за разработка на софтуер, базиран в София. Инженерният център, който отвори врати през 2015 г., е един от шестте центъра на Uber в света, които предоставят и създават дигитални услуги, използвани в над 360 града в 66 държави.

Uber е технологична платформа, която свързва шофьори и пътници в реално време чрез приложение за смартфон и предлага удобен и безопасен начин за придвижване само чрез докосването на един бутон. Uber стартира и рекламна билборд кампания, в допълнение към специален микросайт за набиране на инженери, който включва интервюта с настоящи служители на компанията, както и съвети и насоки от членове на екипа инженери, работещи в София, съобщава Кросс.

Туан Фам, главният технически директор на Uber заяви: „Нашият инженерен център в София е от глобално стратегическо значение за Uber. Екипът ни инженери в българската столица е изключително способен и има ключово значение за бизнеса ни в целия свят и аз съм много горд да имам толкова много страхотни български колеги. Нямам търпение да привлечем още талантливи хора от страната, която с право е известна като „Силициевата долина на Европа”.

Димитър Радуков, генерален мениджър на Uber за България, сподели: „Много способни млади ИТ инженери търсят работа в чужбина, но ние връщаме висококвалифицирани специалисти обратно в страната, предлагайки интересна работа и заплащане значително над средното за ИТ сектора.

България е приоритет за Uber и това е инвестиция не просто в страната ни, а инвестиция в нашите граждани, които са известни в световен мащаб с постиженията си в сферата на информационните технологии.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *