post

Най-високата сграда в България- Капитал Форт вече е факт, съобщават от компанията. Строежът на 126 метровата сграда е успешно приключен, а внушителният обект се намира на Цариградско шосе в София.

Капитал Форт се нарежда сред най-мащабните референтни проекти на компания ЕТЕМ. Предизвикателство за компанията бе разработването специално за обекта на модулната фасадна система Е99.

Мащабният проект е с бизнес предназначение и се намира непосредствено до метростанция “Цариградско шосе”.

Проектът се състои от висока 126м кула и ниска 40м сграда, разположени над търговски „подиум” и подземни паркинги.

Високата кула е изградена като класически небостъргач с централно ядро и офиси по периферията. В ядрото на сградата са разположени 12 високоскоростни асансьора, обслужващи 24 офисни и 3 технически етажа. Последните етажи на високата сграда са предвидени за ексклузивни офиси с неповторима гледка към града и околностите.

Ниската офисна сграда има ролята на балансьор в пространствената композиция на комплекса. Тя има 6 офисни етажа и предлага възможност за разполагане на офиси с голяма площ тип „open space”. В ниската сграда са разположени 6 асансьора. Всеки асансьор е с капацитет до 16 пътника и скорост до 1,6 м/с

Под ниската и високата сгради са разположени двете нива на „подиума”. В „подиума” на сградата се помещават търговски и развлекателни площи, конферентни зали, ресторанти и други обслужващи обекти.

Сградата има две подземни нива с подземни паркинги и общо 750 паркоместа. Метростанция “Цариградско шосе” и голям буферен паркинг с 2000 паркоместа – на 100 метра от Капитал Форт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *