post

Над 100 нови автобуса се чакат в столицата до края на годината,  разказа кметът на столицата Йорданка  Фандъкова по време на работна закуска, организирана от Германо-Българската индустриално-търговска камара, съвместно с Френско-Българската индустриална и търговска камара.

Градоначалникът заяви още, че до края на година трябва да бъде приключен проектът за интелигентните системи за управление на трафика. И допълни, че със сигурност ще бъдат запазени цените на билетите и картите за градския транспорт.

“Предвиждаме тази година да обявим процедура за 30 нови единични автобуса със спестените средства от предишната процедура… Имаме нова програма за градския транспорт. Освен вече договорените, очакваме тази година да пристигнат 110 единични автобуса, каза още Фандъкова, цитирана от iNews.

По думите й цялостна подмяна на старите автобуси трябва д астане до 2019 г. Кметът добави, че ще бъдат обявени процедури за 160 автобуса към общинското дружество “Столичен автотранспорт”, като се предвижда поне 20 от тях да бъдат с алтернативно гориво. “Още нямаме решение за това, но очаквам бизнеса да помогне”, допълни тя. По думите й, новите автобуси ще изключват дизела като гориво, с изключение на тези 30 автобуса и тези, които ще пристигнат тази година.

“Ще обявяваме процедури за газови или други горива”, каза още Йорданка Фандъкова. “Очакваме тази година да пристигнат още 5 нови трамвая. Имаме и договорености за реновирани трамваи, които очакваме”, посочи кметът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *