post

Изграждането на тол системата е част от решение, взето още миналата година. От тази гледна точка няма изненада в обявената обществена поръчка. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова във връзка със заявените от автобусните превозвачи намерения за протести.

Лиляна Павлова направи коментара си след церемония по подписване на договор по ОПРР. Министърът заяви, че е факт, че автобусните превозвачи ще плащат повече след въвеждането на системата, отколкото сега, но отбеляза, че целта е да се осигурят повече приходи, за да има добри пътища.

Павлова напомни, че все още няма определени цени на таксата и допусна, че става дума за спекулации с рекламна или с цел оправдаването на евентуално повишаване на цените на автобусните превози. Тарифата за таксите в най-добрия случай ще бъде определена в края на тази или началото на следващата година, допълни министърът.

Лиляна Павлова посочи, че в България няма пътен данък за превозните средства, както и допълнителна добавка в цената на горивата, както е в други европейски държави, с което се цели натрупването на средства за поддръжка на пътища, а има само такса за изминато разстояние. Министърът информира, че през тази седмица ръководството на пътната агенция ще има срещи с превозвачи, в това число и с автобусните, по темата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *