post

София ще бъде домакин на годишната национална конференция на Европейската асоциация за аутсорсинг (ЕАА) през октомври. Това стана ясно на среща на икономическия министър Божидар Лукарски с Кери Халард, изпълнителен директор на британската Национална аутсорсинг асоциация в Лондон. Г-жа Халард е член и на Управителния съвет на ЕАА.

На събитието ще се съберат над 250 представители на аутсорсинг индустрията в Европа и ще бъдат връчени годишните награди на лидерите в този бранш. Партньор на събитието ще бъде Българската аутсорсинг асоциация, чийто председател Стефан Бумов присъства на срещата.

Министър Лукарски изрази надежда, че конференцията ще даде възможност страната ни да представи добрите условия, които предлага за развитие на аутсорсинг услуги. Той отбеляза, че този сектор продължава да бъде сред най-динамичните и бързо развиващи се бизнеси в България, който бележи устойчив ръст през последните години и формира над 3% от БВП на страната.

Министърът отбеляза като предимства за страната ни в тази област наличието на квалифициран персонал, бързата връзка с интернет, ниските наеми за бизнес площи и конкурентните цени за осъществяване на бизнес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *