post

С ремонта на Западен парк, голям брой квартални градинки и междублокови пространства стартира кампанията на Столична община за облагородяване на парковете в София. Те ще бъдат ремонтирани по одобрената за тази година инвестиционна програма на Столичната община, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от Агенция „Фокус”.

За обновяването на Западния парк са предвидени 400 000 лева, а ремонтът ще започне с поставянето на осветление.

“Има избран изпълнител и в края на седмицата трябва да започне първият етап. Паркът е общо 55 декара. Започваме с реконструкцията на 18 декара – алеи, осветление и видеонаблюдение”, уточни Йорданка Фандъкова.

В две междублокови пространства в район “Овча купел” следващата седмица започва ремонт на детски съоръжения и настилки с озеленяване. Кметът на района ще получи целево 270 000 лв.

Фандъкова отбеляза, че в бюджета за тази година са заложени 5,5 млн. лв. за ремонти на паркове и градини, като голяма част от парите са били предвидени за следващата част от ремонта на парка пред НДК.

“Беше установено, че на територията на целия парк нямаше хидроизолация и затова се наводняваше подлезът”, обясни Фандъкова.

Заделени са и средства за Борисовата градина, където ще се преасфалтират и ремонтират алеи, ще се обнови популярната площадка със “Слончето и костенурката”, ще бъдат монтирани нови детски съоръжения и меки настилки, уточни столичният кмет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *