post
Нови детски площадки се изграждат в 17 междублокови пространства на 11 столични квартала.
14 детски градини също ще имат обновени места за игра. Поставят се и няколко фитнеса на открито, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на изграждането на нова детска площадка в кв “Овча купел” 2.

Площадки се изграждат в “Орландовци”, “Гоце Делчев”, “Сухата река”, “Изгрев”, “Люлин”, “Дружба”, “Младост 3”, “Кремиковци”,”Нови искър”, в “Банкя” и “Панчарево”.

Кметът посочи, че Столичната община полага огромни усилия, за да запази междублоковите пространства и цели да ги направи зони за почивка, за игра на децата и за спорт.

Новата детска площадка в “Овча купел” 2 се намира в междублоково пространство при бл. 17 и е с площ 6700 кв.м. Подменя се съществуващата настилка, възстановяват се три броя цветарници с над 200 броя цветна растителност, ще се засаждат нови 20 броя дървета и 600 броя храстова растителност. Монтират се и нови пейки, осветителни тела, кошчета за отпадъци.

Проектът се изпълнява с финансиране от Столична община, като част от него е осигурено от получената икономия при изпълнение на пилотния проект за разделно събиране на отпадъците и средствата се инвестират отново в района.

Този месец предстои да започне и реконструкция на второ междублоково пространство в “Овча купел”. То се намира до бл.30 в “Овча купел 2” и също ще бъде реновирано цялостно.

През 2016 г. в район “Овча купел” са изградени и две фитнес площадки.

Детски и спортни площадки се предвижда да бъдат изградени в междублокови пространства също в “Банишора”, “Фондови жилища”, “Орландовци”, “Стрелбище”, “Дианабат”, “Изгрев”, Люлин”, “Илинден”, а стрит фитнес на открито в “Нови Искър” и др

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *