post

70 нови автобуса се пускат следващата сряда. Те ще се движат по линиите 64, 309 и 604. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БНТ.

В София продължава строителният сезон много интензивно. От днес започва вторият етап от разширението на бул. Черни връх. До Нова година Фандъкова очаква проектът да бъде готов. „Сроковете не трябва да бъдат за сметка на качеството. Нещо повече, подчертаваме, че качеството е най-важно и когато установим не добре свършена работа или претупана работа, ние връщаме фирмите и това ги води до закъснения и големи санкции”, заяви тя и

Столичният кмет уточни, че заради ремонтите бълевардът ще бъде затворен до 19-ти декември между улиците “Академик Буреш” и “Флора Кънева” преди Околовръстния път.

Очаква се премиерът да открие на 14 септември Западната дъга, преди празника на София. „Безкомпромисна съм, когато не се работи добре или се допускат грешки”, каза Фандъкова по повод новото ръководство на Градска мобилност. „Шофьорите са длъжни да се грижат за комфорта на пътниците”, заяви кметът на София по повод инцидента миналата седмица с инвалид и след който бе уволнен шофьорът на автобуса.

По думите на Фандъкова, следващата година приключва наземната работи по изграждането на метрото. Столичният кмет каза още, че разширението на околовръстния път на София от кв. „Младост” в посока магистрала “Тракия” ще започне вероятно догодина. Фандъкова уточни, че е обсъждала въпроса на среща с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и с шефа на Агенция “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров.

Свързването на четирилентовия път при бизнес парка с разклона за магистрала “Тракия” ще стане на два етапа. Първо ще се работи в отсечката от “Младост” до пътен възел “Горубляне”, където ще се направи кръстовище на две нива.

За момента няма конкретни планове за най-тежката част на околовръстния път от “Бъкстон” през бул. “Цар Борис III” и свързването с автомагистрала „Люлин”. По думите на кмета „там е много тежка отсечката заради отчуждаванията и тежките инженерни решения, но правителството има амбицията да се направи и поетапно да се затвори целият кръг, което ще облекчи движението в центъра на града”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *