post

Най-големите световни мениджъри са категорични, че трябва да се надбягват с времето, за да останат на пазара. Всички предприемачи по света са изправени пред едно огромно предизвикателство, а именно: Скоростта, с която се променя света, е небивала и несигурността относно бъдещото развитие, също така на всеки един бизнес, е много по-голямо, заяви Николай Гърнев, управляващ съдружник на една от големите одиторски компании, по време на своя презентация за новите технологии пред БНР. За обикновените хора това означава друг проблем обясни той:
Бъдещето на работата в този си вид, в който в момента разбираме, когато машините заместят хората, какво ще правят хората? Според Световния икономически форум до 2020-а само над 5 милиона работни места ще станат излишни поради тази причина.
Високите технологии и модерният начин на живот създават предизвикателства, чийто ефект тепърва ще усещаме, обясни Николай Гърнев. И още един сериозен проблем:
Индивидуалното неправилно поведение в много случаи на всеки един от нас като нездравословно хранене, което ще доведе до хронични болести и хроничните болести са огромната част от бюджетите в световен мащаб за здравеопазване и неправилното мислене на всеки един от нас по отношение на това какво трябва да спестим за старини, което пък води до един огромен дефицит в пенсионните системи на света. Само в Щатите този дефицит се изчислява на 14 трилиона долара.
Въпреки че високите технологии и роботите все повече ще изместват наемането на персонал, а животът все повече ще се концентрира в големите градове:
Ако до преди няколко десетилетия е имало само два града, които са били над 10 милиона, сега теса 21. Очаква се скоро след 2030-та година да станат 41.
Това поставя нови проблеми пред здравето на хората и екосистемите, а решението им може да бъде осъществено само чрез иновациите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *