post

Броят на туристите, избрали за своя почивка България, се очаква да се повиши през следващата година с 30 на сто. Това каза в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя се позова на преговорите, които се водят с големите туроператори и агенти.

За първи път броят на туристите, посетили туристическите обекти на страната ни, ще надвиши 11 милиона и този възходящ ръст ще продължи и през следващата година, заяви министър Ангелкова и допълни, че предстои среща за СПА туризма.

“За първи път стартирахме сертифициране на СПА центровете по новата наредба. Имаме повече от 106 подадени заявления и сме сертифицирали до момента 34. Всъщност вече не всеки хотел ще може да ползва наименованието СПА, защото трябва да отговаря на изискванията на наредбата.

Това не означава, че няма да има басейни и каквото решат, но това ще бъде допълнителна услуга, а не СПА услуга, съгласно изискванията на наредбата”, каза още министърът.

Министър Ангелкова поясни, че едва 10 % от възможностите на СПА туризма се използват и пилотна програма на Министерството на околната среда и водите ще поощри публично-частното партньорство за развитието на минералните извори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *