post

63 компании са номинирани за наградата „Инвеститор на годината” 2016. Днес беше крайният срок за подаване на номинации, съобщи организаторът на конкурса Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Кандидатурите са на компании от всички сфери на икономиката, информационните технологии и здравеопазването. Предложенията за участие в конкурса бяха направени от търговски камари, областни администрации и общини.

През следващата седмица журито с председател банкерът Левон Хампарцумян ще направи своето оценяване и ще излъчи победителите в следните категории:

1. Инвеститор на 2016 г. (комплексна оценка);

2. Инвестиция на зелено на годината;

3. Инвестиция в разширяване на бизнес;

4. Инвестиция в иновативен бизнес;

5. Инвестиция в човешки капитал;

6. Инвестиция в сливане/придобиване;

7. Успешен стартъп;

8. Община в България с най – много инвестиции за 2016 г.;

9. Награда за социална инвестиция.

Членове на журито са представители на Министерство на икономиката, Българска стопанска камара, Българска национална телевизия, вестник “24 часа”, Дарик радио, както и миналогодишният носител на статуетката “Златен бик”.

„Инвеститор на годината” се организира за единадесети път от БАИ и има за цел да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2016 г. в България. Отличията се връчват на фирми, направили значима стъпка в развитието си, чрез устойчиви и ефективни инвестиции, разкрили нови работни места и заложили на внедряването на високи технологии, което е в съответствие със стремежа за интелигентен и устойчив икономически растеж.

Статуетките „Златен бик” са изработени от скулптора Сейфетин Шекеров.

Досега престижният приз на Българска агенция за инвестиции са получавали „АББ България”, „Луфтханза Техник София”, „Хюлет Пакард България”, „Тракия Глас България”, „Агрополихим”, „Солвей Соди”, „Асарел-Медет”, „Девня Цимент” и „Либхер-Хаусгерете Марица”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *