post

Кеш Кредит е първата българска компания, която получи международно отличие от фин-тех индустрията на наградите за финансови и технологични иновации Triple A Digital. Призът „Най-иновативен проект за анализ на данни” я нарежда сред гиганти като Citi Bank, DBS, Security Bank, HSBC, BDO, Standard Chartered и други, отличени за постигнатия пробив с нововъведенията си във финансовия сектор в Югоизточна Азия.

Наградите Triple A Digital се присъждат на финансови институции и технологични компании в Азия и Тихоокеанския регион с постижения в иновациите и дигитализирането на финансовия сектор и услуги. Церемонията по награждаването се проведе на 15 март в хотел Four Seasons в Хонг Конг.

Екипът на Кеш Кредит бе награден за революционната си платформа и методология за кредитна оценка на база на big data анализ от алтернативни източници на данни като мобилни оператори, социални платформи и данни, събирани от смартфони. Благодарение на своите водещи технологии, разработени в България, и партньорството си с мобилни оператори, Кеш Кредит предлага изключително достъпни финансови услуги за всички – и по-специално за тези, които днес не се обслужват от банковия сегмент.

На Филипините компанията си партнира с най-големия телеком оператор – SMART Telecommunications – чрез неговите дъщерни дружества Voyager и FINTQ. Кеш Кредит започва своята дейност в страната през 2016 година под бранда Pera Agad. Първата услуга, която предлага, е необезпечен кредит за индивидуални клиенти и микробизнеси. Той е дигитален, светкавичен и предназначен за преобладаващата част от населението, което не използва банкови услуги.

„Заедно можем да променим живота на повече от 80% от населението на Филипините, което в момента няма достъп до никакви финансови и банкови услуги. Твърдо вярваме, че технологиите, иновациите и big data анализите трябва да бъдат не цел сами по себе си, а начин да разрешаваме истински проблеми и да предложим на всички хора достъпно и сигурно кредитиране”, сподели Диана Крумова, търговски директор на Групата на Кеш Кредит.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *