post
Няма да има увеличение на цената на топлоенергията от 1 юли, но ще има спиране на топлата вода на абонати заради ремонт, съобщиха от “Топлофикация – София“.
Изявлението на дружество идва в отговор на внесени заявление от други топлофикационни дружества в страната за ново увеличение на цената на парното от юли.

От този април топлинната енергия поскъпна в страната заради увеличената цена на газа, в София ценовият скок е с около 23%.

“Топлофикация София” обяви още днес, че започва мащабен ремонт на тръбопровода, който през февруари остави без парно и топла вода източните квартали на столицата, предаде БНР.

Заради ремонта работата на ТЕЦ “София-Изток” ще бъде спряна още на 3 май, а абонатите ще останат без топла вода до 14 май, и още веднъж – от 1-ви до 11 август. Това съобщи Любен Параланов, председател на Съвета на директорите на дружеството.

Целта е следната – каквато и авария да се случи в бъдеще, да се получи така, че да имаме възможност да изолираме определени участъци, без да спираме целия район “Изток”. Тоест, малък брой клиенти могат да бъдат засегнати, а не както тази година, това се случи с целият район, обясни Параланов.

Аварията през февруари се оказа най-тежката за последните 20 години. Тогава заради серия от пробиви на магистрален тръбопровод на ТЕЦ “София-Изток” хиляди абонати останаха без отопление и топла вода в продължение на дни. По-късно “Топлофикация“ обезщети клиентите на дружеството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *