post

Пловдив ще получи 20 млн. лв. за подготовката за “Европейска столица на културата 2019”. Това обяви премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа “Фейсбук” след проведената работна среща в града за подготовката, съобщава Дневник.

Очаква се Борисов да инспектира разкопките на “Голямата базилика” и да да бъде обсъден въпросът за закъснелите пари от държавата за проекта “Пловдив – Европейска столица на културата 2019”.

“На заседанието на Министерски съвет в сряда ще предприемем необходимите действия по вече прието постановление, за да може следващата сряда да бъдат преведени пари на общината. Каквото сме обещали за Пловдив – всичко сме направили”, завършва Борисов.

На срещата днес присъстваха още посланикът на Австрия Роланд Хаузер и президентът на Фондация “Америка за България” Нанси Шилър, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, министъра на културата Боил Банов, Лиляна Павлова – министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, народните представители Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, бившият министър на културата Вежди Рашидов, кметът на Пловдив Иван Тотев, зам.-кметове и зам.-областните управители на града.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *