post

Тол-таксите ще имат различна цена според това в кой час на деня се ползват магистралите. Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на регионалното развитие Николай Нанков, съобщи Дневник. Така ще се стимулират товарните превозвачи, заради които основно се въвежда системата, да преминават през България в часове извън пиковите.

Нанков отново каза, че очаква до края на годината да бъде сключен договор с изпълнителя на тол-системата, а в края на 2018 г. тя вече да работи и да носи приходи.

Предстои нова среща с организациите на товарните превозвачи, на която ще се уточнят ограниченията за движението им през лятото, за да не пречат на трафика. Министърът уточни, че решението ще се вземе като се имат предвид наблюденията за трафика, защото в различни дни и часове по отделните пътища те варират.

През следващата седмица се очаква да се обяви обществена поръчка за изграждането на тунела “Железница” по трасето на автомагистрала “Струма”. В рамките на този мандат на правителството реалистичното е да се изградят още 75 км от “Хемус”, обяви още Нанков.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *