post
Демонтажът на пешеходния мост при 42-ри км на автомагистрала „Тракия“ ще започне в 21 ч. тази вечер. От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че съоръжението е частно, но поради лошото му техническо състояние Районна прокуратура – Ихтиман, АПИ и кметът на община Ихтиман дадоха предписания за неговото обезопасяване на фирмата собственик на съоръжението. Фирмата е отказала да предприеме действия по неговото обезопасяване и е предпочела да го премахне.

Днешният демонтаж на пасарелката се извършва със заповед за временна организация на движението на директора на ОПУ – София и е за сметка на фирмата собственик на съоръжението, която трябва да приключи с премахването му до 5 ч. сутринта на 27 юли.

По време на демонтажа, движението в участъка при 42-ри километър на АМ „Тракия“, в района на мотел „Ихтиман“, ще се осъществява през локалните платна вляво и дясно на съществуващите търговски крайпътни обекти. Трафикът в посока Пловдив ще бъде пренасочен през отбивката за бензиностанция „Лукойл“ и Мотел „Ихтиман“. В посока София през отбивката за бензиностанция „Петрол“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *