post

Трябва да направим всичко възможно за това бизнесът да работи по-добре. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов в интервю за БНР, съобщи economic.bg. Той посочи, че един от приоритетите на правителство е премахването на административните тежести за гражданите и бизнеса.

“Вече има конкретно изпълнени мерки, а до средата на септември месец ще излязат и допълнителни мерки”, обяви Караниколов. Той е категоричен, че в Министерството на икономиката работят за отстраняване на административните тежести, ако има такива, по оперативните програми, за да може бизнесът по-лесно да участва в тези процедури.

“Друго много важно нещо, което правим и на което се гледа много положително от страна на бизнеса и на инвеститорите, е създаването на индустриални зони”, каза министърът на икономиката. Той анонсира плановете за разкриване на нови зони в Стара Загора, Кърджали и Ловеч. “Този път обаче целта не е да продаваме голи парчета терени на инвеститорите, а първо да бъде изградена съответната инфраструктура, която е необходима, а след това вече да бъдат продавани тези терени”, каза Караниколов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *