post

Ремонтът на ул. “Монтевидео” в софийския квартал “Овча купел” продължава. Той обхваща отсечката между улиците “Боряна” и “Акад. Константин Пашев” и трябва да бъде завършен до 15 октомври, съобщиха от Столична община.

Това е вторият етап от разширяването на “Монтевидео”, възложено на “Трейс Груп Холд”. Същата фирма вече преасфалтира отсечката между “Президент Линкълн” и ул. “763-та”. Общата стойност на реконструкцията на “Монтевидео” е около 8 млн. лв.

“Монтевидео” е основна пътна артерия в “Овча купел”. По традиция в периода между юни и октомври се провеждат ремонтните дейности по редица булеварди в столицата, като тази година районът на “Овча купел” е най-засегнат. Ремонтите намаляват възможностите за вход и изход от квартала, което води до недоволство сред жителите му.

Разширяването на една от централните улици в квартала, водеща до Нов български университет, води до забрана за влизането на пътни превозни средства. Те ще бъдат пропускани по ул. “Народно хоро”, което натоварва и без това тесните улици в старата част на квартала. Затварянето сериозно ще затрудни движението и налага промяна на маршрутите на автобусните линии с номера 45 и 73.

За да бъде завършена “Монтевидео”, трябва да се обновят още два малки участъка – между улиците “Никола Петков” и “Боряна”, както и между улиците „Акад. Константин Пашев” и “763-та”. От Столична община заявиха, че тези ремонти предстоят след 15 октомври.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *