post
  • Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио смята да въведе нови данъци за богатите нюйоркчани, за да финансира ремонта на метрото, което е в критично състояние, съобщава “Ню Йорк Таймс”, пише econ.bg.
  • С приходите от богатите кметът иска да покрие и разходите за въвеждането на карта на половин цена за бедните потребители на метрото. Идеята е пореден етап от битката между де Блазио и губернатора на щата Андрю Куомо за това кой е отговорен за ремонта на амортизираната подземна система, коментира изданието.

    “Вместо да пратим сметката на работещите семейства и пътуващите с обществения транспорт, които вече усещат пресата на по-скъпите билети и лошата услуга, ние се обръщаме към най-богатите в нашия град да отделят нещичко, което да ни помогне да въведем транспортната система на Ню Йорк в 21-ви век”, заяви де Блазио в изявление вчера.

    Промяната в данъците обаче трябва да бъде одобрена от законодателите в Олбани, което няма да е лесно предвид републиканското мнозинство в местния Сенат.

    Напоследък закъсненията във вековната метро система на Ню Йорк главоломно растат, а няколко инцидента увеличиха тревогите за безопасността на влаковете.

    В същото време цената на пътуването се вдига на всеки две години, като последният скок беше през март, когато цената на месечната метрокарта беше увеличена с 4.50 долара до 121 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *