post

Сериозното забавяне на ремонта на столичния бул. “Шипченски проход” ще доведе и до сериозна глоба за фирмата изпълнител. Кметът на София Йорданка Фандъкова разкри, че на “Пътища и съоръжения” ще бъде наложена санкция, която до този момент е достигнала 130 хил. лв., съобщи агенция “Фокус”.

Ремонтът на булеварда започна на 4 юли. Първоначално той трябваше да бъде готов за около две седмици, но след това срокът беше удължаван няколко пъти. Последният обявен срок за завършването му беше в началото на седмицата, но проверка на Фандъкова е установила, че фирмата изпълнител отново се е забавила.

“Ще бъдат наложени санкции заради некачествено положен асфалт. До този момент няма да им бъдат признати работи на стойност 553 хил. лева. Глобата ще е сериозна, но ще настоявам фирмата да си свърши работата, за да можем да пуснем движението възможно най-скоро”, каза още Фандъкова, която се включи в символичното боядисване на пешеходни пътеки в центъра на София, с което бе даден стартът на кампанията “Убий скоростта, спаси дете”, посветена на безопасността на децата и първия учебен ден.

Тя добави, че на 15 септември ще бъде отворена пътната отсечка по бул. “Княз Ал. Дондуков” от ул. “Сердика” до ул. “Г. С. Раковски”, както и участъкът от ул. “Кракра” до бул. “Васил Левски”. След това булевардът ще бъде затворен от ул. “Раковски” до бул. “Васил Левски”.

“Срокът, за който получих уверение, че ще могат да се справят с ремонта, е до края на октомври. Срокът по договора е по-късен”, обясни кметът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *