post

Архитектурата е област, в която се наблюдават постоянни промени. Както в много други сфери, зависещи от креативността, архитектурата също търпи развитие въз основа на новите технологии. Много нови неща вече са възможни за архитектите, в следствие на новите технологии в строителството. В тази статия сме събрали някои от архитектурните тенденции за 2017 година.

Тухли

Използването на декоративни тухли във вътрешното пространство е една от тенденциите за 2017г. Тази тенденция може да се види както в домовете, така и в заведения, а дори и в офиси. Тухлите придават цвят, топлина и уникалност на помещението, които няма как да заменим с друг материал.

Устойчиво строителство

С промените в климата хората осъзнават, колко е важно да намалим въздействието си върху природата. Тази реализация предизвиква търсенето на домове, които са изградени така, че да намалят възможно най-много това въздействие. При проектирането на тези къщи, архитектите залагат преди всичко на енергийната ефективност, както и възможността за използването на соларна енергия или други източници на енергия. Новите зелени домове не само минимизират вредата върху природата, а и са направени от такива материали, добиването на които не замърсява природата.

Дървени греди като декорация

Както с тухлите, дървото също може да донесе тази топлина и уют, които голия таван не може. Използването на греди като декоративен елемент придобива популярност през 2017г. Най-подходящо е да се използват за битови стаи, които умишлено биват състарени.

Отворени пространства

Колкото по-отворено, толкова по-добре. Тази концепция се използва от архитектите за създаване на големи отворени помещения, които не са разделени от стени. В тях се изграждат различни обособени кътове. Най-често се сливат кухнята и хола, за да се създаде едно голямо помещение, в което няма ясно разграничаване къде почва всеки кът, а просто прелива плавно от единия към другия. Така се създава повече уют и близост между членовете на семейството, както и по-функционално използване на помещенията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *