post

До 2023 г. магистрала “Струма” ще бъде напълно готова и за движение ще бъде отворен и последният й километър. Това това стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. В тази връзка той отбеляза, че лот 3.3, който в момента се изгражда между Благоевград и началото на Кресненското дефиле, ще бъде готов предсрочно в края на 2018 г., пише inews.bg.

Нанков поясни, че в бюджета за догодина има заделени и 85 милиона лева за продължаващото изграждане и на магистрала “Хемус”, предаде Нова ТВ. Допълни също и че за нея, както и за “Струма”, са подписани договори за реално изпълнение за 500 милиона лева. 100 милиона лева са отделени за текущи ремонти.

Същевременно, Нанков призна, че по магистрала “Тракия” между Пловдив и Стара Загора има много неравности. “Активната лента е увредена. Ремонт стартира пролетта. Имаме финансов ресурс. Поели сме ангажимент за това”, каза нанков.

Що се отнася до зимната обстановка, която парализира част от пътищата у нас, той коментира: “На магистрала “Тракия” един ТИР създаде километрични задръствания при сняг от 2-3 милиметра”.

“Няма как 1000 километра магистрали да бъдат на момента изчистени до асфалт. Стараем се да поддържаме магистралите чисти. Ограничаваме движението на тежки камиони при обилен снеговалеж”, заяви на свой ред Дончо Атанасов от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *