post

Независимо от броя на терасите, с които разполагаме в жилището си, ние трябва да ги включим при следващия основен ремонт. Често тези участъци биват пренебрегвани, а те изискват дори по-специално внимание.

Повечето от нас се сещат за терасите си, само когато решат да ги усвояват, за да увеличат пространството на кухнята или съответната стая. Тогава се залавят с търсенето на професионални кърти, чисти и извозва услуги, правят крупни промени и превръщат терасата в продължение на съществуващото помещение. Но ако това не е вашият случай, има ред причини, които да ви припомнят, че и терасите заслужават инвестиция.

  1. Поддръжка

От гледна точка на практичността, препоръчително е да ги планираме за ремонт, тъй като впоследствие разходите биха могли да са по-големи. Терасите са обекти, които са подложени на влага, студ и горещина, а това неизбежно води до влошаване на тяхното състояние, особено ако са открити.

От първостепенно значение е каква е настилката, затова попитайте специалистите в областта и поставете тази, която ще издържи на агресивните условия. Важен елемент е и фугиращата смес – има видове, които запазват своята еластичност във времето и не се напукват лесно под влияние на околната среда.

  1. Опасност

Ако не се взимат мерки периодично, терасите стават опасни за собствениците си. С годините в панелните апартаменти ще забележите как мазилката се напуква, парапетите ръждясват, а надвисналите парчета заплашват да се срутят на главите ви. Ето защо ремонтът не бива да подминава и терасите.

  1. Обща концепция и визия

Ако жилището ви е уютно и модерно, а поглеждайки към терасата трябва по-скоро да си затваряме очите, значи нещо куца в цялостната концепция. Може би бързо ще свикнете с този неприятен контраст, но е факт, че ще ви дразни често и ще съжалявате, че не сте предвидили време и за ремонт на терасите.

Допълнителен „бонус“ тук е, че проблемът не е само във визията. Липсата на изолация и други детайли се отразява на общите части от имота.

  1. Място за релакс

Не на последно място терасите могат да се превърнат в мини градски оазисчета, стига да се потрудите малко за тях. През лятото не може да сме постоянно на морето, но може да използваме хубавото време и да разнообразяваме вечерите със семейството си или просто да се насладим на по чаша от любимото си питие след дългия и уморителен ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *