post

Банско заема първото място сред най-посещаваните от турците туристически дестинации в чужбина през 2017 г.

По данни от проучване на агенция N 11 за туристическите пътувания, които са осъществили през 2017 г. турските туристи в чужбина, Банско се нарежда на първо място. След Банско идват Италия и Испания, съобщава за БТА Нахиде Дениз.

Сред пътуванията в чужбина Банско е най-предпочитаният от турските туристи курорт за ски туризъм и зимна ваканция, отбелязва източникът.

Докато през 2016 г. повече от посещенията на турските туристи в България са били с културна цел и туризъм, то посещенията за ски туризъм и зимна ваканция в Банско през 2017 г. ги изпреварват значително.

След Банско най-много турски туристи са посетили Италия, Испания, остров Пукет и Малдивите.

Според източника през 2018 г. също се очаква наплив на турски туристи в Банско.

Турските туроператори посочват Банско като най-привлекателния зимен курорт на България, чиято популярност расте и се посещава от туристи от цял свят.

“Банско, най-модерният зимен курорт на България, със своите 15 писти на височина между 990-2 600 метра предлага прекрасни възможности за големи и малки, за семействата, а също и за любителите на екстремните зимни спортове”, посочват туроператорите. Те отбелязват също, че ски туризмът в Банско е сравнително евтин в сравнение с други страни, но не отстъпва на тях по качествата си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *