post

През следващите девет години в летищата в Бургас и Варна ще бъдат инвестирани още 256 млн. лева. Това каза в Бургас Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на фирмата концесионер на двете летища „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД, съобщава investor.bg.

В морския град на официална церемония Хеппе прие отличието на Търговско-индустриална камара – Бургас за принос към развитието на икономиката в региона, предава БТА.

През първите десет години фирмата-концесионер е инвестирала 350 млн. лева, в резултат на което двете морски летища могат да се похвалят с нови терминали, обновена инфраструктура, компютърни и комуникационни системи.

Продължаваме да инвестираме, като се стремим да осигурим перфектни условия за всички – превозвачи, посетители и служители, каза Хеппе.

Той информира, че тази година девет нови aвиoкoмпaнии са изпълнили пoлeти oт и дo Лeтищe Бypгac, а в лятнoтo paзпиcaниe са били включeни десет нoви дecтинaции. Постиженията на ръководството на фирмата-концесионер на летището включват също 48 нови работни места и две нови програми за кариерно развитие за постоянен и сезонен персонал. Продължават и реконструкциите на летищата в Бургас и Варна, като в Бургас следват разширявания в терминала и на перона на летището.

Фирмата концесионер е с германо-българско участие. Тя спечели концесия за управление на Летище Варна и Летищe Бургас за 35 години.

Хеппе добави, че през 2016 година двете морски летища са посрещнали повече от 4,5 милиона пътници и повече от 35 хил. полета на 100 български и чуждестранни авиокомпании, изпълняващи чартърни и редовни полети до повече от 140 дестинации в Европа, Азия и Африка. На двете летища работят повече от 615 постоянни и 1150 сезонни служители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *