post

Борисовата градина в София – без коли, без шумни заведения и никакво строителство. Това предлага новият проект за устройствен план на най-стария парк в столицата, разказва Нова тв.

Борисовата градина трябва да стане по-малко увеселителен и повече зелен парк според проекта, който в момента се разглежда от Столичната община. Предвижда се пространството на входа на парка при езерото „Ариана” да стане по-просторно. Ще остане само едно заведение, което трябва да върне автентичния вид на мястото.

Паркът трябва да остане място за почивка и затова се предлага и другите заведения на територията му да са с намалено работно време и ограничения на шума.

Проектът обещава колите да излязат в периферията и то под земята, където трябва да има над 420 места за автомобили.

Освен въздух работното време на заведенията ще бъде намалено, част отт тях ще бъдат затворени и евентуално ще бъде забранена продажбата на твърд алкохол в парка – целта е да се осигури тишина.

Стадионът на ЦСКА остава, но ще могат да се изграждат само козирки. Има идея и старата къпалня „Мария Луиза” отново да заработи. В имота обаче има и частни интереси, както в още много обекти в Борисовата градина. Планът максимум на общината е да си върне всички терени.

Според новия план на парка колодрумът остава, но остава пустеещ. Той се управлява от Националната спортна база, която от години не правила инвестиции в него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *