post
84 жилища с цени над 500 хил. лв. се продават в района на Докторския паметник в София, показват сайтовете на агенциите за недвижими имоти.
По-голямата част от тях са по 80-100 квадрата, често пъти в кооперации, чийто външен вид не вдъхва много доверие, но заради добрата локация цената им скача.

Най-скъпият имот е 1,4 млн. лв. – мезонет от 243 квадрата на 7-и етаж на улица “Шейново”.

Немалко от най-скъпите жилища се намират в “Сан Стефано Плаза” – сградата, която бе издигната на мястото на бившата Прошекова фабрика срещу главния вход на БНТ, съобщава “24 часа”.

Въпреки че почти всички оферти в тази сграда са за над 1 млн. лв., апартаментите в нея далеч не са толкова просторни – около 140-160 квадрата. Изключение правят някои ателиета на по два етажа, за които обявите гласят: “Цена по споразумение”.

Според един от най-добрите познавачи в тази област – Весела Илиева, шеф на агенция за недвижими имоти, истински луксозните имоти в столицата се намират в полите на Витоша.

Най-скъпата сделка, за която тя е посредничила, е за 3 млн. евро и е да къща. Къде точно, е търговска тайна – този тип имоти не се купуват от хора, които биха разтръбили точния си адрес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *