post

Автомагистрала “Хемус” ще бъде изцяло готова през 2024 г., а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще заработи от следващата година. Това е казал министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ във Вършец, съобщава пресцентърът на партията.

През 2023 г. ще бъдат готови автомагистралите “Струма” и Русе – Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на АМ “Струма” от Сандански до Кресна, е каза още министър Нанков.
В процес на изграждане са лот 3.1. на АМ “Струма” и 9,3 км от “Хемус” от Ябланица до Боаза, чието строителството започна на 27 март т.г. Сега се проектира 16,3-километровият участък от пътен възел “Белокопитово” до пътен възел “Буховци”. Проектират се и 50 километра от Боаза до пътя Плевен – Ловеч, като се очаква през тази година да започнат търгове за изграждането на участъците от Боаза до п.в. “Дерманци”, от п.в. “Дерманци” до п.в. “Каленик” и от п.в. “Каленик” до пресичането с Плевен – Ловеч. Ще бъдат обявени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен – Ловеч до Русе – Велико Търново, разделен на три подучастъка, е посочил Нанков.

Протестиращите направиха видими усилията на правителството за изграждането на пътя Видин – Ботевград, който е и ангажимент в управленската ни програма, за което им благодаря, е допълнил министърът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *