post

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията представи пред Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) ключови транспортни проекти, за които страната ни търси финансиране. Това се случи в рамките на конференция, посветена на перспективите за развитие на България, организирана от ЕБВР. Събитието се проведе в централата на европейската банка в Лондон и беше открито от зам.-министъра на икономиката Александър Манолев.

Водещите транспортни проекти бяха представени от Димитър Савов, директор на дирекция “Национална транспортна политика” в МТИТС. Основен фокус на събитието бяха развитието на технологиите и иновациите, енергийните и инфраструктурни проекти, както и туризма.

Участниците обсъдиха прилагането на публично-частното партньорство, като инструмент за подобряване на регионалната свързаност на страните. Дискутирана беше и концесията на летище София. Представителите на ЕБВР, които участват в подготовката на концесията, заявиха, че този модел на партньорство се е доказал като успешен в много държави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *