post

Италианския предприемач Едоардо Миролио е новият собственик на българския моден бранд Дика, обяви той самият на пресконференция, планира да популяризира марката в чужбина, като отвори магазини във френските градове Сен Етиен, Монпелие, Гренобъл и Тулуза до края на годината, съобщава economynews.bg.

Планира също така да отговори магазини и в Бургас и Варна, в момента такива работят в София, Пловдив, Велико Търново и Сливен.

Миролио взема решение да купи Dika в края на 2017 година, когато предишният собственик прекратява дейността на компанията. „Купихме няколко от активите на Dika, както и тяхната търговска марка. Закупихме две фабрики за облекла в Сърбия – в Димитровград и в Пирот.“, коментира той пред журналисти. В компанията работят 420 души – 20 в София, които съставляват дизайнерския екип и 400 във фабриките за конфекция в Сърбия.

Италианският предприемач с български паспорт е известен най-вече с инвестициите си във винопроизводството. Но той притежава и седем текстилни фабрики – в Сливен, три в Ямбол и една в Свищов.

Едоардо Миролио съобщи, чееговата компания “E.Miroglio” през 2017 година е реализирала приходи от 235 млн.лв., печалбата е 17 млн.лв.

Големият проблем за него остава липсата на работна ръка в страната. За фабриките в Ямбол и Сливен не достигат 250 души, държавата мудно разрешава наемането на работници от чужбина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *