post

Много често хората не са запознати с това каква трябва да бъде входната врата за къща, която ще бъде подложена на външни атмосферни влияния и освен това – играе ролята на лицето на дома ни. Изникват и много въпроси като:

  • Какви трябва да бъдат нейните качества и технически параметри, за да бъде достатъчно устойчива, функционална и в същото време да има красива визия?
  • Трябва ли да бъде 100% защитена от евентуално влизане с взлом, все пак това е къща и има достъпни прозорци навсякъде?

Това са една много малка част от въпросите, които всеки един човек, решил да подмени старата си и нефункционална вече входна врата1 с нова, си задава и търси отговори.

В следващите редове ще се опитаме да отговорим на тези въпроси и да Ви дадем необходимите полезни съвети.

Много важна подробност, относно входната врата за къща, е това, че нейното покритие трябва да е предвидено да издържа на външни атмосферни влияния, като дъжд, сняг, слънце и др.

Ако вратата, която сме харесали, е с МДФ-панел или друг вид дървесен материал, това значи, че покритието на панела трябва да бъде лакирано с водоустойчив или друг вид лак, който да гарантира устойчивостта и структурата на вратата или да притежава UV защита. При изцяло металните врати, много зависи от какъв вид е покритието, дали е обикновена боя, прахова или фолио. При този вид покрития също има лакове или директно бои и фолиа, които притежават тези свойства на водоустойчивост и UV защита.

Разбира се, всеки трябва да е наясно, че няма нищо вечно и че, за да се запазят свойствата на вратата, тя трябва да се поддържа и периодично да се подновява нейното покритие.

Що се отнася до устойчивостта на вратата, тя трябва да бъде защитена от влизане с взлом, независимо от наличието на други достъпни за това места. За да предотвратите максимално нежеланото проникване в дома Ви е хубаво да поставите и решетки на прозорците!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *