post

Подготовката за зимния сезон в големите ски курорти вече започна. Колко ще струва почивката през зимните месеци този сезон и къде най-евтино ще можем да караме ски или сноуборд, проверява Нова телевизия. Очакванията са 1,7 млн. чужденци да влязат в страната през зимните месеци, като 210 хил. от тях ще карат ски или сноуборд.

Преди дни Банско беше обявен за най-евтината ски дестинация в Европа сред 31 курорта. Седмична ваканция там струва 405 паунда, показва британската класация, пише invetstor.bg.

В Боровец ден по пистите вече ще струва 58 лева. При онлайн презареждане отстъпката ще е 5%. Такава ще бъде новата цена и в Пампорово. Там картата от 58 лв. ще важи за двете писти – “Пампорово” и “Мечи чал”, между които туристите ще се извозват с шатъл. Все още концесионерът в Банско не е обявил цените на картите. Но вероятно ръст ще има и там.

“Нашата ценова политика въобще не е гъвкава по отношение на лифт картите. Туроператорите е хубаво да знаят цените, за да си направим кампаниите, да продаваме много по-отрано, а не да чакаме последния момент“, коментира Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори.

Засега хотелиерите и в трите курорта не предвиждат скок в цените на услугите. Заведенията обаче готвят по-скъпи менюта. А концесионерите обещават по-модерни лифтове и по-добре обработени писти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *