post

Подробните устройствени планове на кварталите “Дружба” 2, “Мусагеница”, “Люлин” 1 и на булевард “Сливница” ще бъдат завършени през 2019 година. Ще бъде готов и планът за велосипедна и пешеходна връзка между кварталите “Изгрев” и “Слатина”, по трасето на бившата жп линия от гара “Пионер”. Предстои приемане на Наредба за градската среда в София, посочи главният архитект Здравко Здравков, цитиран от БНР.

“Считам, че с подобен инструмент ще дадем възможност за създаване на система от стандарти – говоря за наредбата за градската среда, така че да си подредим града. Пилотно започнахме със стандарти по отношение фасадите, цветовите решения, използването на материали по улиците “Граф Игнатиев”, “Шишман”, “Шести септември” и “Солунска”, да има задължителни изисквания по начин на оформяне на фасадите. Задължителни места за рекламата. Работим и по отношение на оформянето на настилките, местата за климатиците. Да се спазват три ясни условия – да не се виждат, да не шумят и да не капят. Имаме необходимост от създаване на правила и нашата задача е да създадем правилата”, обясни Здравков.

През 2019 година ще бъде изготвен регулационен план на пътната връзка между жк “Младост” и автомагистрала “Люлин” през Горнобански път, посочи още главният архитект на София.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *