post
Недовършената сграда на научния институт по педиатрия, която се помещава в двора на Александровската болница, вероятно ще се превърне в първата у нас многопрофилна детска болница. Строежът й започва през далечната 1978 година, но дали към днешна дата конструкцията й е годна, предстои да се произнесат специалисти.

Вече е сключен договорът за строително-конструктивна експертиза на сградата на Научния институт по педиатрия, информира здравният министър Кирил Ананиев по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване, цитиран от Дарик.

“Срокът, в който трябва да приключи това изследване, е краят на месец февруари. Тоест ние дотогава трябва да знаем. Аз съм убеден, че сградата е годна и ще може да се използва за детска болница. Говорил съм с живите останали, които са тръгнали да градят тази болница”, посочи Ананиев.

Ако няма обжалване на процедурите, реалното строителство се очаква да започне през есента. В болницата ще се работи по всички детски специалности, а комплексното лечение ще се предлага за деца от цялата страна, увери още ресорният министър.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *