post

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи наградата „Златна мартеница“ в категория „Успешно стартиращо предприяние“, завоювало позиции на тазгодишната церемония, организирана от сдружение  „Произведено в България – Съюз на малкия и дребен бизнес”.

По време на церемонията зам.-министър Борисов изтъкна, че България може да бъде място за стартиращия иновативен бизнес, и че София може да се превърне в „Силиконовата долина“ на Европа. „През последните години добавената стойност в ICT – секторът расте средно годишно с 28%“, каза още той. Зам.-министър Борисов подчерта, че в успеха на „Джоб радар“ вижда няколко послания важни за икономиката. На първо място успешно развитие на стартиращо предприятие, което е фактор, че у нас има млади и предприемчиви хора, които искат да работят и живеят в родината си. На следващо място използване на иновации, които са съсредоточени към пазара на труда и човешкия капитал. Този успешен опит за иновации в съчетание със съсредоточаваме върху човешкия капитал и пазара на труда е от изключително значение за развитието на икономиката. „Само по този начин когато работим всички заедно можем да постигнем синергия и да се справим с трансформацията, от която има нужда българската икономика, наложена от международните тенденции“, каза в  заключение зам.-министърът.

На церемонията бяха отличени още верига магазини за техника “Зора”, компания произвеждаща снакс от пълнозърнест ориз “Нухелт”, както и “Адвансед парашут системс”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *