post

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Международната мрежа за малки и средни предприятия INSME ще стартират серия от обучителни онлайн семинари с чуждестранни лектори, които ще представят международния бизнес опит.

Това стана ясно след среща между изпълнителния директор на ИАНМСП г-н Бойко Таков и президентът на INSME г-н Серджо Арзени.

Темите на онлайн събитията, които ще бъдат включени и в серията SMEs Webinars, ще бъдат свързани в цялостна програма, за да може представителите на малките и средните предприятия да получат задълбочени знания за бизнес процесите и мениджмънта.

По време на своето посещение в сградата на ИАНМСП г-н Арзени изрази желанието си да подкрепи инициативата на ИАНМСП и партньори Експортен хъб България чрез осъществяването на контакт между ЕХБ и членовете на INSME.

В рамките на срещата двете страни се обединиха и около идеята за организиране на конференция на INSME в България, по време на която да бъдат обсъдени актуалните теми, касаещи развитието на бизнеса в Европа и света.

Изпълнителният директор на ИАНМСП заяви, че институцията, която ръководи, вече е предприела стъпки за членство в международната мрежа със седалище в град Рим, Италия, като допълни, че опитът на INSME ще бъде изключително полезен за дейността на Агенцията.

INSME e водеща организация за подкрепа на малкия и среден бизнес в Европа, която оперира над 20 години. Мрежата свързва и подкрепя 64 организации от близо 30 държави, като основната и цел е да обедини на международно ниво държавни институции, предприемачи, изследователи и организации за подкрепа на бизнеса, които заедно да насърчават иновативното и технологично развитие на малкия и среден бизнес по света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *