post

 

Обновяване на покривната конструкция

В много случаи подмяната на покрива не е всичко и е необходимо да се поправи или разглоби старата и да се монтира нова покривна конструкция. За съжаление, обикновено е трудно да я обновите, без да премахнете покривния материал. Затова, повечето хора предпочитат да използват услугите на специалистите по ремонт на покрив в град София.

ремонт на покриви от Покрив.com

И все пак, да видим какви са етапите и какво е необходимо да се знае.

До покривната конструкция можем да стигнем главно в случай на неизползвани тавани. Ако решим само да ремонтираме конструктивни елементи, първо трябва да се погрижим за укрепване на покривната конструкция, както и за нейното разпадане и обезпаразитяване. За да се укрепи конструкцията, трябва да се използват допълнителни подпори за греди и яки или да се добавят нови греди. Алтернатива в този случай може да бъде закрепването на гредите от двете страни с дъски.

Някои специалисти също използват стоманени ленти като укрепване. Фрагментите, които са били атакувани от гъби и вредители, които унищожават строителния дървен материал, трябва да бъдат заменени на свой ред. Цялото нещо трябва да бъде старателно импрегнирано с гъбички и инсектициди.

Съвет на експерта

Понякога повредата на покривната конструкция е толкова голяма, че е необходимо да се премахне и да се поставят нови конструктивни елементи, върху които ще се основава новото покривно покритие. Това се случва най-често, когато механичните повреди представляват около 50% от общата структура или нарастването на плесента надвишава 20%. Това е чудесна възможност да се повиши височината на тавана или да се промени геометрията на покрива, като се модернизира сградата.

Изолация на тавана

Демонтажът на стария покрив също е чудесна възможност да се осигури топлинният комфорт на стаите в тавана. Как да изолирате тавана? Можем да добавим допълнителен слой топлоизолация или просто да премахнем стария и да го заменим с материал с много по-добри свойства. От вътрешната страна си струва да поставите нова минерална вата с високи термични и акустични параметри. Ще използваме тази процедура, особено в случай на тавански помещения, които преди това не са били използвани. В тавански помещения, предназначени преди това за полезност, можем да добавим тънък слой от твърд и абсорбиращ материал – отвън полиуретан или екструдиран полистирол, което също значително ще увеличи топлоизолацията на целия покрив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *