post

 

 

Специална среща се състоя на 12 ноември по повод награждаването на Надежда за най – активен столичен район по време на двуседмичното пешеходно предизвикателство на Нестле за Живей Активно! В присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, г-жа Нели Ангелова, Директор комуникации Нестле югоизточен пазар, представляваща Нестле България, официално връчи паричната награда от 5000лв. на кмета на район „Надежда“ инж. Димитър Димов. Наградата ще бъде инвестирана в реновирането на спортна площадка на територията на района.

В рамките на “Нестле за Живей Активно!” град 2021 всички 24 района в град София взеха участие в надпреварата за най-активен столичен квартал, като всеки жител въвеждаше своите крачки през специално разработената дигитална карта на лидерите на ГИС системите у нас ЕСРИ България. Победителят от пешеходното състезание на „Нестле за Живей Активно!“ – район „Надежда“ е с регистрирани близо 3 милиона крачки на страницата на ЕСРИ България, което се равнява на над 2200 изминати километра.

В рамките на срещата Нестле България връчи специално удостоверение на кмета Йорданка Фандъкова като знак на благодарност за устойчивото партньорство и цялостен принос на Столична Община към най-голямата инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене в страната „Нестле за Живей Активно!“. От създаването на инициативата през 2005 г., Столична община е ключов партньор и съвместно с Нестле България работят в посока изграждане на по-здраво бъдеще за българското общество.

Кметът Йордана Фандъкова заяви, че: “София със своите шампиони и граждани е достойна столица на спорта и получи признание да носи титлата „Световна столица на спорта“. Това се дължи на активната ни работа и увличането на хиляди хора към занимания със спорт. Столичната община подпомага развитието на детско-юношеските школи с Програма за финансиране на клубовете, по която тази година са подкрепени общо 140 спортни клуба. Развиваме и спорта в кварталите и детските градини и училищата. През последните години в София са изградени над 80 площадки за занимания по стрит фитнес. Тази година ще бъдат изградени в районите Връбница, Красна поляна, Люлин, Младост, Подуяне.

София разви и богата спортна програма през цялата година. Предстои провеждането на няколко спортни събития. На 19-21 ноември турнир фехтовка „Сабята на Етрополски“ за юноши и кадети, на 28-29 ноември ще се проведе открит международен турнир по куадратлон за Купа „София“, на 10 декември е инициативата „Да подкрепим колективните спортове” с участие на ученици от столичните училища и деца в риск.

Продължава и обновяването на туристическата инфраструктура на Витоша, където са реновирани няколко екопътеки по Споразумение между Столична община ПП „Витоша“ и “София – евростолица на спорта”.

Инж. Димитър Димов, кмет на район Надежда също изказва своето признание по време на срещата: “Благодаря на всички жители на район „Надежда“, които участваха в предизвикателството на „Нестле за Живей Активно!“ и подпомогнаха реновирането на стрийт фитнес площадката в Северен парк! Особено радостен съм от активността на младите хора- вярвам, че заедно с тях ще постигнем видима промяна в нагласите на обществото към физическата активност и спорта! Сериозен принос за първото място имат младите спортисти на ОСК „Локомотив“, водени от олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева. С личен пример и участие в подобни инициативи ще създадем нов модел на взаимодействие между граждани, институции и бизнеса.”

Нестле за Живей Активно! продължава да работи в посока изграждане на полезни навици за активен начин на живот и балансирано хранене, организирайки целогодишни спортни активности за българските граждани. За поредна година инициативата вдъхнови хиляди души от цялата страна да направят стъпка към своето по-здраво бъдеще, благодарение на което в рамките на инициативата бяха изминати над 46 милиона крачки.

„Благодарни сме на всички, които за поредна година се включиха в инициативата Нестле за Живей Активно!, защото въпреки трудностите и спазването на социална дистанция, за пореден път успяхме да докажем, че всеки един от нас може да бъде физически активен в своето ежедневие, избирайки ходенето пеша. Поздравяваме жителите на район Надежда, които с изминаването на общо 3 милиона крачки не само подпомогнаха за изграждането на спортна площадка за бъдещите поколения, но и допринесоха за спестяването на над 31 тона вредни въглеродни емисии!“, сподели по време на срещата Нели Ангелова, директор комуникации Нестле Югоизточен пазар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *