post

Когато отиваме на гости за път в дома на някого, обикновено гледаме обзавеждането, подредбата, цветовете, стила…Но почти винаги има и една друга стая, в която се налага да влезем и която често прави огромно впечатление – банята. Това е място, което е изключително важно и не случайно, когато се налага ремонт или пълно обновяване инвестицията в нея не е малка. Все пак това може да се окаже най-важната стая в един апартамент. И след като е такава, трябва да има възможно най – добрите материали, качествена санитарна керамика и добро разпределение.

Но защо банята е толкова важна? Ето отговорите!

  1. Това е мястото, където започвате и завършвате деня си. Събуждате се, използвате тоалетната, измивате ръцете си, вземате душ, миете зъбите си, решете се, гримирате се, излизате.

Преди лягане се къпете, миете ръцете, миете зъбите си, премахвате грима, подготвяте тоалета си преди заспиване. Ако банята позволява и има вана, това е моментът, в който може да вземете и релаксираща вана, да се отпуснете и да се насладите на момента, особено след дълъг и изтощителен ден.  Всъщност, доказано е, че средностатистическият човек прекарва около 1,5 години от живота си в банята.

  1. Това е стаята, по която гостите ще съдят за вас. Всеки, който влиза в дома ви, вероятно ще я използва в даден момент. Ако има неприятна миризма, пръски по тоалетната седалка, разпръснати коси навсякъде, паста за зъби в мивката, петна по пода, няма сапун в дозатора или кърпите са мръсни, приятели, семейство и всички гости, които посещават дома ви, ще решат, че сте разхвърляни и мръсотията не ви прави впечатление. И няма да сгрешат.
  2. Това също е зона, в която може да се освободите от всичко. Точно така, тук не е нужно да се притеснявате какво носите, как изглеждате и няма кой да ви засича, дали  четете вестника или взимате душ, дали изпробвате нова прическа или просто си правите домашно СПА, стига никой друг да не чака да я използва след вас, разбира се.
  3. Задава тона за останалата част от дома ви. Банята не означава, че не може да покажете артистичните си предпочитания. Сет от свещи, красива декорация, дори картина на стената далече от душ зоната, не са табу, а напротив, могат да добавят интересен щрих.
  4. Тук идва вдъхновението. Знаете ли, че за много хора най-добрите идеи „се раждат“ под душа? Достатъчно доказателство за това, колко важна е банята.
  5. Предлага уединение и може да бъде вашето „скривалище“. Ако искате да си починете от някого или нещо, това е мястото, където трябва да отидете. Има неписано правило, че не е добре да безпокоим някой, който е в банята. А това означава, че сте в безопасност, докато вратата е заключена.
  6. Това е добро място за пълно отпускане. Ако сте имали лош ден или просто искате да се откъснете от света за малко, няма по-добър начин от това да вземете дълга вана или горещ душ.
  7. Просто не можете без нея… Не осъзнавате важността на банята, докато не се замислите, какво би било, ако не може да я използвате. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *