post

Ако имате проблеми с влага и подпочвени води във вашата къща, един много ефикасен начин да се справите с това е като поставите течна хидроизолация (разгледайте на Ard.bg).

За целта можете да не закачате вътрешността на мазето си, особено ако сте го ремонтирали и сте вложили средства в него. Можете да работите изцяло от външната страна, а ето и как точно се прави това.

Преди да поставите хидроизолацията, запълнете всички пукнатини в бетона

За да имате най-добра представа за състоянието на основите на къщата, трябва да ги видите с очите си, а това ще стане едва след като бъде изровена пръстта в периметъра около вашата къща.

Ще имате възможност с помощта на майстори да ги разгледате внимателно за нежелани пукнатини или дефекти, които не бива да са там. Често именно това е причина за много от проблемите с нежелана влага в мазата.

Ако не видите дефекти, можете да започнете работа. Ако пък откриете някакви проблеми, ще трябва да се справите с тях, за да подготвите стените за предстоящия процес по поставяне на хидроизолация на основите.

Има различни техники, които могат да ви помогнат да запълните дребни пукнатини в основите. като една от тях представлява инжектиране на епоксидна смола или полиуретан на проблемните участъци в бетона.

Те са идеални и много ефикасни за запечатване на пукнатини и ще предотвратят свободното протичане на вода между външната среда и вътрешната страна на основата на къщата ви.

Нанасянето на хидроизолацията

Важно е течната ходроизолация да се нанесе в достатъчно плътен слой, който да бъде равномерен, така че плътно да покрие изцяло основите на вашата къща или вила.

За да сте сигурни, че всичко се прави както трябва, оставете тази задача на специалист, който се занимава с това, дори и ако имате самочувствието, че разбирате до известна степен от тази материя.

Плътният слой от хидроизолацията ще проникне дори и в най-малките пори и пукнатини на помещението. Това ще окаже възпиращо влияние на подпочвените води и напълно ще ги блокира по пътя им към мазата ви.

Най-хубавото е, че хидроизолацията няма да се повреди във времето, а веднъж поставена, тя е на практика вечна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *