post

Прокуратурата е започнала проверка за ремонта на ул. “Граф Игнатиев” в столицата. Ще бъде преразгледана документацията и за трасето по бул. “Цар Борис III”. Това съобщи главният архитект на София Здравко Здравков в ефира на Би Ти Ви, пише Дневник.

“Тепърва започват проверките, получихме писмо от прокуратурата да бъдат предоставени всички документи. Фирмата, която поставя материала, също прави проверки по отношение на качеството на материалите и начина, по който се поставят”, добави той. Той е убеден, че целта на общината е ремонтът да бъде завършен качествено и в срок. “Не може един проектант да е последна инстанция и да се държи като “ощипана мома”, каза той по адрес на Румен Борисов, проектант на обекта.

“Джи Пи груп” е направила над 1 млн. кв. метра настилки в цяла Европа. Последно предложената подложка не е от рециклирани гуми, а е качествен материал. Проектантът има своите грешки, затова проектната документация се върна. Пропуските засягат цялата безопасност”, добави Здравков.

На 17 октомври кметът на София Йорданка Фандъкова възложи на дирекция “Вътрешен одит” да провери причините за промяна на проекта за ремонта на ул. “Граф Игнатиев”. Поводът бяха съмненията, че в ремонта се влагат по-евтини материали от тези, заложени в проекта, и така фирмата изпълнител ощетява общината, като същевременно промяната им е опорочила избора на фирма. Тези твърдения станаха повод за искане на оставката на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, което е второ за този месец. “Джи Пи груп”, които изпълняват ремонта, опровергаха твърденията за ощетяване на общината.

Поводът за исканата оставка на Крусев е репортаж на Би Ти Ви по сигнал на организацията “Спаси София”. В него се казва, че след като общината е подписала договор за 24 млн. лева с изпълнителя на ремонта “Джи Пи груп”, е направена малка промяна в проекта – избрани са друг вид виброизолационни подложки. Промяната по закон е несъществена, но има голямо значение за избора на изпълнител в обществената поръчка.

2 thoughts on “Прокуратурата е започнала проверка за ремонта на ул. “Граф Игнатиев”, съобщи арх. Здравков

  1. Опитите на БСП не сполучиха, Корнелия се провали да опорочи всичко хубаво, което се случва на Графа, дано изчезнат тия нещастници

  2. В крайна сметка всичко ще завърши добре и ще стане ясно, че Джи Пи Груп е една модерна и коректна фирма с чисто минало и с още по-чисто бъдеще

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *